Edukacije

Kako pripremiti dijete za polazak u vrtić?

Sreća, uzbuđenje, strah, napetost, neizvjesnost….Sve navedeno su uobičajene emocije prije nego li u vrtić predamo ono najvrijednije za nas – naše dijete.

Ako prije same adaptacije znamo korake koji nas očekuju, to dovodi do smanjenja napetosti, a samim time i lakšoj adaptaciji za vaše dijete.

Na ovoj edukaciji ćete saznati na koji način se odvija adaptacija, koje su potrebe djece za vrijeme adaptacije i na koji način roditelj može olakšati taj proces.

Edukacija je namijenjena manjim grupama (do 10 polaznika) kako bi se svakom roditelju omogućilo dovoljno prostora za postavljanje pitanja. Svako vaše pitanje je dragocjeno, a dugogodišnjim radom u dječjem vrtiću te stečenim iskustvom ću vrlo rado odgovoriti na svako od njih.

Odlična edukacija! Svakako preporučujem svim roditeljima čija će djeca uskoro postati vrtičanci. Vjerujem kako su nakon edukacije svi roditelji u grupi postali sigurniji u dijete, ali i sebe.

Svidjelo mi se što smo govorili o konkretnim problemima s kojima se susreće svaki roditelj prije nego li njegovo dijete krene u vrtić. Smatram da je to izazovno vrijeme i za djecu i za roditelje.

Upoznati sebe, razumjeti druge

Edukacija je namjenjena svim odgojno obrazovnim djelatnicima: učitelji, odgojitelji, profesori i stručni suradnici.

Edukacija se odvija kroz tri susreta od 120 min, a prožeta je teorijskim znanjem dok je naglasak na usvajanju znanja kroz niz primjera iz prakse i interaktivnih aktivnosti.

Cilj ove edukacije je put ka autonomiji, odnosno emocionalnom sazrijevanju odgojno-obrazovnih djelatnika kako bi što bolje razumjeli svoje ponašanje i doživljaje te tako lakše pristupili djeci, roditeljima i osobama u kolektivu.

Sadržaj edukacije:

Prvi susret: Ego stanja – Kroz susret ćemo nastojati podići razinu svjesnosti, spontanosti i intimnosti, čime se omogućuje bolja kvaliteta života u zajednici.

Drugi susret: Razvojne faze kroz prizmu transakcijske analize – Susret će dati uvid u razvojne faze djece i njihove potrebe kroz svaku od njih, a kroz niz primjera doći ćemo do spoznaja i razumijevanja na koji način smo i sami prolazili kroz pojedinu fazu i što je to za nas značilo.

Treći susret: Karpmanov trokut – Zadnji susret je temeljen na osvještavanju vlastitih ponašanja u kolektivu i općenito u razumijevanju odnosa između ljudi. Osvještavamo način na koji komuniciramo i učimo nove alate komunikacije.

Nakon ove edukacije sam shvatila koliko mogu pridonijeti razvoju učenika te na koje ih načine mogu bolje razumjeti te pomoći im u savladavanju poteškoća.

Dogovorite svoj termin!