Individualna psihoterapija

Ako se odlučite za individualnu psihoterapiju, to znači da ste odlučili upoznati sebe na emocionalnoj razini.

Naši stavovi, uvjerenja, strahovi i narušeni odnosi, ograničavaju nas u svakodnevnom življenju. Većina klijenata na psihoterapiju se javlja zbog posljedice bolnog iskustva ili nemogućnosti funkcioniranja u svakodnevnom životu.

Psihoterapijski proces omogućava podršku terapeuta pri upoznavanju sebe, razumijevanju svojih problema i u konačnosti dostizanju zajednički postavljenog cilja. Također, klijenti koji jednostavno žele raditi na sebi i poboljšati svoje potencijale, razumjeti svoje i tuđe ponašanje, dragocjeni su u psihoterapijskom radu.

Što napraviti prije dolazka na psihoterapiju? Kako započeti?

1. Iako zvuči jednostavno, taj prvi korak je često i najveća kočnica za većinu klijenata. Niste sigurni što reći? Kako uspostaviti razgovor? Kako predoćiti svoj problem, dilemu ili strah? Sve to možete napisati i pričekati moj odgovor. Zato me kontaktirajte, rado ću vas poslušati i razumjeti!

2. Kako bi znali na koji način radim, svakako vas savjetujem da me slobodno pitate sve što vas zanima prije prvog susreta. Više o transakcijskoj analizi ovdje.

Nadalje, kroz prvi susret ću vas upoznati. Ne bojte se, samo ćemo razgovarati – kao da smo na kavi, a ja ću vas pozorno slušati. Na vama je da se udobno smjestite u našem prostoru.

3. Nakon upoznavanja kreirat ćemo terapijski cilj, odrediti korake do njega i dogovoriti ritam susreta.

4. U transakcijskoj analizi promjena je mjerljiva s obzirom na zajednički dogovoreni cilj. Kada se ostvari zajednički dogovoreni cilj, terapijski proces se završava ili se dogovara novi cilj. 

Trajanje terapije ovisi individualno o svakom klijentu, o potrebama, problemima i ciljevima. Kroz zajednički dogovor kreira se plan učestalosti dolazaka i plan terapije. 

Svaki susret traje 50 minuta / cijena je 50€.

Individualnu psihoterapiju moguće je održati i online.

Dogovorite svoj termin!